Vi ste ovdje
Naslovna > Ostalo > Dužina prstiju kod muškarca otkriva da li voli mršave ili bujne žene

Dužina prstiju kod muškarca otkriva da li voli mršave ili bujne žene

Muškarci čiji je domali prst duži imaju četiri puta više šansi da završe sa damom sa oblinama, odnosno ženom klasičnih proporcija – velikih grudi, uskog struka i širih kukova. Da li će muškarac imati djevojku modela je zapravo određeno još prije nego što je zapravo rođen, tako kažu naučnici.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Jagelonian u Krakovu, pronašli su 50 muškaraca čiji je domali prst duži od kažiprsta pa su ih malo ispitivali i proučavali, a i zavirili su u njihov privatan život, odnosno pogledali su im partnerke.

– Naša studija pokazuje da prednatalno okruženje kod muškarca ima utjecaja na to da li će biti u vezi sa atraktivnijom i, vrlo vjerovatno, plodnijom ženom. Muškarci sa dužim domalim prstom su bili četiri puta češće sa ženama koje su imale uzak struk i velike grudi – rekla je Berenika Kuna, naučnica koja je radila na istraživanju.

Ona dodaje:

– Praćenje očiju pokazuje da politikom procjene atraktivnosti ženskog tijela, muškarci se uglavnom fokusiraju na struk i grudi, a to su signali koji govore o plodnosti žene.

Veća izloženost testosteronom u materici ima i drugih efekata. Između ostalog, to znači da su ti muškarci mišićaviji, više su atletske građe, jači su i bolje se orijentišu u prostoru, što je ženama jako privlačno.

Komentari

komentari

Leave a Reply

Top