Vi ste ovdje
Naslovna > Lifestyle > Evo šta se događa s tijelom muškarca kada nema intimne odnose duže vrijeme

Evo šta se događa s tijelom muškarca kada nema intimne odnose duže vrijeme

1. Erektilna disfunkcija

Muškarci koji duže vrijeme nisu imali seksualni odnos, a prešli su 50. godinu, vjerovatno će patiti od erektilne disfunkcije. Kako bi ostali u seksualnoj formi, morate je i održavati, piše “Vecernji list“.

2. Veći rizik za rak prostate

Ako ne masturbirate redovno, a i ne seksate se, šanse za obolijevanje od raka prostate mnogo su veće. Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta sedmično) smanjuju rizik od raka prostate.

3. Visoki krvni pritisak

Istraživanje je pokazalo kako osobe koje imaju redovan seks imaju manji krvni pritisak od onih koje ga ne prakticiraju.

4. Stres

Vruća noć u krevetu sve može popraviti. Endorfin koji se oslobađa tokom seksa popravlja raspoloženje i mnogo je puta dokazano da seks pozitivno djeluje na ljude koji su pod stresom.

5. Imunitet slabi

Orgazmi su od velike koristi za vaš imunološki sistem. Liječnici su iz uzorka sline došli do zaključka kako muškarci koji nemaju redovan seks imaju slabiji imunitet i podložniji su bolestima.

6. Bolje ćete raditi

Seks ne samo da je dobar za vas nego i za vašu okolinu, posebno onu na poslu. Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji redovno prakticiraju seks puno učinkovitiji na poslu od onih koji nemaju aktivan seksualni život.

Komentari

komentari

Leave a Reply

Top