Vi ste ovdje
Naslovna > Zdravlje > Loše navike zbog kojih vam opada kosa

Loše navike zbog kojih vam opada kosa

Ako imate problem sa opadanjem kose, osim šampona od koprive i čudotvornog ricinusovog ulja u oporavku kose može vam pomoći i to da prestanete raditi neke od ovih stvari:

Ovisni ste o punđama

Ako kosu nosite podignutu svaki dan ona će biti oštećena i suha što može uzrokovati opadanje. Pronađite frizuru koja vam se sviđa a da ne uključuje gumicu.

kosa

Nemojte nanositi preparate za kosu prije feniranja

Ovo je najčešća greška žena koje prije nego uključe fen na kosu stave lak, ulja i ostale preparate. Lak za kosu sadrži alkohol, a ako ga zagrijete fenom, kosa će se isušiti i biti lomljiva.

Previše preparata za kosu

Korištenje preparata za kosu često vam mogu odmoći nego pomoći budući da su neki od njih čista hemija. Ono što vam može pomoći jeste maska za kosu a na svakodnevno tretiranje beauty preparatima i visokim temperaturama jednostavno smanjite.

Pogrešan šampon

Osobe sa masnijim tjemenom i prirodnom bojom kose trebaju koristiti šampone koje u sebi imaju sulfate, dok ih osobe sa ofarbanom kosom trebaju izbjegavati u širokom luku.

kosa

Sušenje peškirom i fenom

Mokra kosa je jako osjetljiva i lomljiva, zbog toga je nikako ne biste smjeli sušiti peškirom, dok fen isušuje kosu, pa bi je trebali sušiti prirodnim putem.

Komentari

komentari

Leave a Reply

Top