Vi ste ovdje
Naslovna > Ostalo > Mrtav dječak se usred pogreba ustao, zatražio čašu vode i OPET LEGAO u kovčeg!

Mrtav dječak se usred pogreba ustao, zatražio čašu vode i OPET LEGAO u kovčeg!

Sve se događalo još početkom juna 2012. godine. Započela je pogrebna ceremonija, kada se u jednom trenutku dječak “probudio” i zatražio vode.

Svi su bili u šoku, jer je bilo prošlo već 20 sati od kada je mališan proglašen mrtvim.

Antonio Santos, otac dječaka, kazao je za “Daily Mail”:

“Svi su počeli vrištati … mislili smo da se dogodilo čudo…”, piše “Doznajemo“…

Ali, čuda nije bilo.

“Kevin je samo ponovo legao, kako je bilo i prije. Nismo ga mogli probuditi. On je bio ponovo mrtav”, tužno je rekao otac.

On je odveo dječaka u bolnicu, gdje je mališan ponovo proglašen mrtvim. Otac je čak razmišljao da tuži bolnicu, jer je smatrao da njegov sin nije liječen na adekvatan način. Iako je prošlo dosta od ovog slučaja, i dalje se traže objašnjenja. U međuvremenu su se pojavile neke teorije.

Navodi se da bi mogao biti u pitanju tzv. Lazarov kompleks, koji je dobio ime po poznatoj novozavjetnoj priči o Isusovom oživljavanju Lazara.

Naime, u pojedinim slučajevima, tijela pacijenata kod kojih ne postoji zabilježena moždana aktivnost mogu reagovati pokretima – a medicinska nauka tvrdi da je u tim slučajevima riječ o komunikaciji koja ide kroz kičmenu moždinu te da je riječ samo o refleksnim pokretima.

Ipak, dosad nije zabilježeno da je neko govorio u takvom stanju.

Jedini medicinski zabilježeni primjer kada se neki pacijent potpuno oporavio nakon što u mozgu nije zabilježena nikakva neurološka aktivnost je poznati slučaj 59-godišnje Velme Thomas koja se probudila nakon što su isključeni aparati za održavanje života u bolnici West Virginia u Sjedinjenim Američkim Državama. To se dogodilo 2008. godine.

Da li se nešto slično, samo ne sa dugotrajnim efektom, dogodilo i brazilskom dječaku?

Komentari

komentari

Leave a Reply

Top