Vi ste ovdje
Naslovna > Lifestyle > OPREZ: Ni po koju cijenu nemojte raditi OVO kada imate MJESEČNICU!

OPREZ: Ni po koju cijenu nemojte raditi OVO kada imate MJESEČNICU!

Postoje stvari koje nikada ne bi trebalo da radite za vrijeme trajanja menstrualnog ciklusa.

VJEŽBANJE

Vi se samo osjećate naduto jer ste dobili mjesečnicu. Jednom kada se ciklus završi, ponovo će se stomak vratiti u normalu i bićete u formi. Nema potrebe za vježbanjem tokom menstrualnog ciklusa jer samo možete uništiti svoju novu trening odjeću i povećati krvarenje.

JEDENJE PUNO ČOKOLADE

Mit je da ako jedete čokoladu tokom perioda da ćete se osjećati bolje, ne to nije istina. Uzmite nekoliko kocki ali ne previše. Time možete samo dobiti na neželjenoj kilaži.

SLADOLED

Mliječni proizvodi su bogati visokim količinama masti i stoga imaju iste efekte kao i masno meso. Naravno, ovo važi i za sireve i vrhnje.

KOFEIN

Ako ste ovisnik o kafi, sigurno da će vam biti teško bez nje na par dana. Međutim, kofein može doprinijeti neredovnim menstruacijama a može i pogoršati menstrualne grčeve, kao i napraviti probleme sa spavanjem i depresivnim raspoloženjem.

Čajevi su dobra alternativa. Takođe treba potpuno izbjegavati energetske napitke.

ALKOHOL

Alkohol povećava sve simptome PMS-a i grčeve, tako da izbjegavanjem alkohola tokom menstruacije napravit ćete sebi uslugu i učiniti vašu sedmicu manje lošom nego što već jeste.

Alkohol povećava protok krvi, što izaziva još više nelagode. Izbjegavajte ga u potpunosti i pijte čaj.

Ponekad je najbolja opcija pridržavati se ovih savjeta, kako bi mjesečnica prošla što bezbolnije, nego što zaista jeste.

Komentari

komentari

Leave a Reply

Top